خبرهای ویژه

» اجتماعی » آب دیده‌اند اما شناگران خوبی نیستند!

تاریخ انتشار : ۱۳۹۸/۰۴/۱۵ - ۱۵:۳۴

 کد خبر: 735
 21 بازدید

آب دیده‌اند اما شناگران خوبی نیستند!

چندی پیش سازمان پزشکی قانونی کشور، با اعلام اینکه استان‌های خوزستان و مازندران، دارای بیشترین آمار غریق در سواحل خود هستند، عنوان کرد که در سال گذشته، ۹۳۵ نفر بر اثر غرق‌ شدگی در کشور جان خود را از دست دادند، این رقم در مقایسه با سال قبل از آن (۱۳۹۶) با یک‌هزار و ۲۶ نفر ۹/۸ درصد کاهش یافته است.

آب دیده‌اند اما شناگران خوبی نیستند!
The short URL of the present article is: https://enekasazad.ir/33731

چندی پیش سازمان پزشکی قانونی کشور، با اعلام اینکه استان‌های خوزستان و مازندران، دارای بیشترین آمار غریق در سواحل خود هستند، عنوان کرد که در سال گذشته، ۹۳۵ نفر بر اثر غرق‌ شدگی در کشور جان خود را از دست دادند، این رقم در مقایسه با سال قبل از آن (۱۳۹۶) با یک‌هزار و ۲۶ نفر ۹/۸ درصد کاهش یافته است.


سازمان پزشکی قانونی همچنین اعلام کرد: در سال ۱۳۹۷، از کل تلفات غرق شدگی ۱۳۵ نفر زن و ۸۰۰ نفر
مرد بودند.

سواحل خوزستان و مازندران، بیشترین آمار
غرق شدگی را به خود اختصاص داد
بر اساس آمارهای موجود بیشترین آمار تلفات غرق شدگی در سال گذشته مربوط به استان خوزستان است. طی این مدت ۱۱۸ نفر (۱۰۲ مرد و ۱۶ زن) در این استان بر اثر غرق شدگی جان خود را از دست داده‌اند.
پس از آن استان‌های مازندران با ۹۹ (۹۱ مرد و ۸ زن) و گیلان با ۸۵ فوتی (۷۵ مرد و ۱۰ زن) در رتبه‌های بعدی بیشترین تلفات غرق شدگی قرار دارند.

مرگ ۱۷۸ نفر در دریا
بر اساس گزارش پزشکی قانونی، بعد از رودخانه‌ها، دریا بیشترین آمار تلفات غرق شدگی را دارد، در سال گذشته ۱۷۸ نفر در دریا جان باختند که ۱۵۶ نفر از آنان در مناطق خارج طرح محدوده مجاز جان خود را از
دست داده‌اند.
بعد از دریا به ترتیب استخر کشاورزی با ۱۰۴، دریاچه مصنوعی و سد با ۹۸، استخر شنا با ۸۳، کانال با ۷۷، چاه با ۳۸، حوض و حوضچه با ۳۷ و دریاچه طبیعی با ۱۳ فوتی بیشترین تلفات غرق شدگی را داشته‌اند،
بر اساس آمارها ۵۷ نفر نیز در سایر مکان‌های آبی فوت کرده‌اند.

مرداد بیشترین آمار جانباختگان غرق شدگی را دارد
در ادامه این گزارش آمده است:« از آنجا که بیشتر تلفات غرق شدگی در فصل تابستان اتفاق می‌افتد در سال گذشته نیز بیشترین آمار تلفات در فصل تابستان و مردادماه (۱۵۱ نفر) به ثبت رسیده است و کمترین آمار غرق شدگی نیز با ۳۹ نفر مربوط به اسفندماه سال گذشته است.

۴۳ درصد غرق شدگی‌های
۱۰ سال اخیر تنها مربوط به سه
استان است
البته موضوع از جایی حساس‌تر می‌شود که بدانیم ۴۳ درصد غرق شدگی‌های ۱۰ سال اخیر تنها مربوط به سه استان خوزستان، مازندران و گیلان بوده است.
به گونه‌ای که طی ۱۰ سال اخیر (۱۳۸۷ تا ۱۳۹۶)، ۱۰ هزار و ۲۲۸ نفر بر اثر غرق شدگی در کشور جان خود را از دست دادند که از این تعداد ۴ هزار و ۳۵۰ نفر تنها در سه استان مازندران، خوزستان و گیلان جان باخته‌اند.

نجات ۳ هزار و ۸۰۰ غریق در ساحل مازندران
۱۷ شهریورماه سال گذشته و همزمان با روزهای پایانی طرح دریا بود که مدیرعامل جمعیت
هلال احمر مازندران خبر از نجات جان ۳ هزار و ۸۰۰ غریق در سواحل استان داد.
دکتر مجتبی اکبری همچنین با اعلام استقرار بیش از یک هزار نجاتگر و ناجی غریق در ۳۷۶ نقطه پرخطر ساحل مازندران، در آن سال گفته بود: تیم‌‌های امداد و نجات ساحلی جمعیت هلال احمر مازندران و ناجیان غریق مستقر در سواحل استان از آغاز طرح کاهش غریق در خرداد ۹۷ تا تاریخ هفدهم شهریورماه ۹۷ موفق به نجات جان ۳ هزار و ۸۰۰ غریق در سواحل مازندران شدند.
بر اساس این گزارش، وی افزود: در این مدت نجاتگران هلال احمر ۱۷۶مصدوم حوادث دریایی را به مراکز درمانی انتقال دادند و بیش از ۷ هزار و ۸۰۰ نفر نیز با مراجعه به پایگاه‌‌ها و پست‌‌های امداد و نجات ساحلی هلال احمر مازندران از خدمات امدادی سرپایی برخوردار شدند.

چه کنیم تا غرق نشویم؟!
افرادی که به دریا می‌روند تا تنی به آب بزنند به دو دسته تقسیم می‌شوند؛ دسته اول، آنها که شنا بلد نیستند و یا دست‌کم شناگر آماتوری هستند که فقط در استخر و آن هم زیر نظر مربی شنا کرده‌اند و دسته دوم هم مربوط می‌‎شود به شناگران حرفه‌ای.
دسته اول که تکلیف‌شان معلوم است. این دسته از مردم عادی که عمدتا یا شنا بلد نیستند و یا شناگران ماهری نیستند، معمولا موضوع غرق شدگی را خیلی جدی نمی‌گیرند و بدون کمترین آشنایی با فنون و پیچیدگی‌های شنا در دریا، تن به آب زده و بعضا نیز متاسفانه ترجیح‌شان بر شنا در مناطق آزاد و ممنوعه (جایی که طرح دریا نبوده و ناجیان غریق حضور ندارند!) است که همین امر نیز موضوع نجات این افراد را در صورت به خطر افتادن جان‌شان بسیار سخت و پیچیده و دشوار می‌سازد.
این دسته از افراد معمولا به شکل خانوادگی وارد دریا می‌شوند و شوربختانه در بسیاری از موارد اگر فرزند کوچکی هم در خانواده باشد، او را هم وادار به شنا می‌کنند که این وجه، متاسفانه تلخ‌ترین اتفاق ممکن است و در زمانی که جان کودک به خطر می‌افتد حتی خانواده نیز دست‌شان به جایی بند نیست و یا نهایتا مثل پدر فداکار گنبدی که خبر غرق شدن آن در برخی سایت‌ها اخیرا منتشر شده است، بعد از نجات دو کودک خردسالش از دریا، خود تسلیم امواج بی‌رحم شد.
اما دسته دوم نیز که شناگران ماهر و حرفه‌ای هستند نیز متاسفانه در بسیاری از موارد گول امواج آرام دریا را خورده و علیرغم آنکه خود، بارها و بارها در استخرهای عمیق و رودخانه‌ها و حتی دریا شنا کرده‌اند، باز هم با حکایت دردناک یک بار جستی ملخک، دو بار جستی ملخک، آخر به دستی ملخک، در نهایت تسلیم موج‌های متلاطم
دریا شدند!

توصیه‌های معاون امداد و نجات هلال احمر مازندران
غلامعلی فخاری معاون امداد و نجات هلال احمر مازندران در این باره به خبرشمال گفت:«نخستین توصیه ما به گردشگران و مازندرانی‌ها عزیز این است که حتما در مناطق مجاز و طرح‌های دریا شنا کرده و از شنا در مناطق ممنوعه مشخص شده اکیدا
خودداری کنند!»
فخاری در ادامه با اشاره به اینکه شنا کردن با تیوپ نیز بسیار خطرآفرین است اظهار داشت:« تقاضای ما از مردم و مسافران محترم است که به هیچ وجه در زمان طوفانی شدن دریا (که روزها و ساعات آن همواره توسط هواشناسی استان اعلام می‌شود) به دریا نروند و همچنین در سایر روزها و ایام سال نیز هیچگاه به طور دسته‌جمعی و خانوادگی دل به دریا نزنند، تا در صورت وقوع حادثه، دستکم با کمترین میزان تلفات و صدمات
مواجه باشیم.»
این مقام مسوول در ادامه از مردم خواست تا از شنا در مناطق عمیق و نیمه عمیق دریا نیز خودداری کرده و به هیچ وجه در مقابل دریا «قهرمان بازی» درنیاورند که سابقه دریا در رفاقت و دوستی با برخی از ماهرترین شناگران و زبده‌ترین ناجیان غریق نیز چندان خوشایند گزارش نشده است چه رسد به مردم عادی و شناگران آماتور!
آخرین توصیه غلامعلی فخاری معاون امداد و نجات هلال احمر مازندران به خانواده‌ها نیز این بوده است که به هیچ وجه اجازه شنا کردن به اعضای زیر دوازده سال خانواده خود ندهند زیرا دریایی که به بزرگترها رحم نمی‌کند قطعا با کوچکترها نیز عطوفتی نخواهد داشت.

سخن پایانی
بنابراین، یادمان باشد شنا در دریا هرگز مشابه شنا در استخر نیست و حتی به رغم دانستن فن شنا و داشتن مهارت زیاد در این باره، باید ویژگی‌ها و عملکرد آب دریا را نیز شناخت تا بتوان به سلامت از امواج خطرآفرین و مرگ‌آسای آن
عبور کرد…/مائده مطهری‌زاده

 


برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.


دسته بندی : اجتماعی , اخبار ویژه
ارسال دیدگاه

تبلیغات